5 sposobów na chrupiącą panierkę .

(natalina4)

W czym panierować mięsa .

SEZAM : do panierowania kotletów schabowych lub drobiu można użyć ziarna sezamu wymieszanych pół na pół z bułką tartą .

ORZECHY: na szklankę mielonych orzechów włoskich weź pół szklanki bułki tartej . Panierka znakomicie podkreśla smak ryb .

CHIPSY I KRAKERSY : wybrany składnik należy pokruszyć . Kotlety zanurz w mące , jajku , a następnie w chipsach lub krakersach . Podobnie można zrobić panierkę z płatków kukurydzianych .

WIÓRKI KOKOSOWE : świetnie komponują się z kurczakiem . Przyprawiony filet obtocz w jajku , a następnie w wiórkach .

OTRĘBY : najdelikatniejsze są mielone otręby owsiane . Rozbite lekko mięso obtocz w jajku , otrębach i ponownie w jajku .

Oceny

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję