Gdy zabraknie cukru pudru .

(natalina4)

Gdy w trakcie pieczenia ciasta zabraknie nam cukru pudru , możemy zastąpić go zwykłym cukrem .

Gdy w trakcie pieczenia ciasta zabraknie nam cukru pudru , możemy zastąpić go zwykłym cukrem . Wystarczy , że zmielimy go w młynku do kawy lub rozdrobnimy na płaskiej powierzchni za pomocą wałka .Pamiętajmy, by wcześniej przykryć go folią spożywczą .

 

Oceny

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Dodaj nową opinie
  • ania88 22.04.2014|12.14

    Dodam jeszcze od siebie parę groszy :) - Młynek od kawy powinien być najlepiej osobny do mielenia cukru, albo bardzo solidnie wyczyszczony, by nasz cukier puder nie smakował kawą. - Można1również użyć moździerza. - Zamiast wałka świetnie sprawdza się też w tym przypadku szklana butelka np. po winie.

    Zaloguj się aby dodać odpowiedź
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję