Jak przygotować się do gotowania?

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Zanim zaczniesz gotować warto się odpowiednio przygotować. Oto kilka wskazówek.

1. Zawsze przed rozpoczęciem przygotowywania posiłku umyj ręce i zwiąż włosy.

2. Żywność, która może się zepsuć staraj się jak najdłużej trzymać w lodówce- wyciągaj ją chwilę przed jej wykorzystaniem.

3. Mrożonki rozmrażaj przed użyciem- chyba, że na opakowaniu jest napisane inaczej.

4. Przed i po pracy zawsze czyść wszystkie powierzchnie na których przygotowywałeś posiłek.

5. Myj wszystkie warzywa i owoce przed ich użyciem.

6. Szczególną uwagę zwracaj podczas przygotowywania surowego mięsa i drobiu. Przetrzyj powierzchnie na której przyrządzasz potrawę, korzystaj z oddzielnych naczyń, umyj ponownie dłonie- dzięki temu unikniesz niepotrzepanych zarazków.

Oceny

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję