Borowik marynowany


Marynowanie borowików to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania tych grzybów. Polega on na zagotowaniu borowików w zalewie składającej się z różnych proporcji octu, wody oraz przypraw. Dzięki przyrządzeniu ich w ten właśnie sposób, zyskują doskonałego smaku i będą stanowić świetny dodatek do kanapek i sałatek.

Nie należy jednak spożywać ich w nadmiarze. Marynowane grzyby nie stanowią bowiem najlepszego wyboru dla osób cierpiących na nadkwasotę żołądka, anemię lub wrzody.

 

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 44 kcal
Białko: 2,0 g
Tłuszcz: 0,2 g
Węglowodany: 8,4 g
Błonnik: 0,0 g

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję