Budyń bananowy


Aby samodzielnie przyrządzić budyń bananowy, potrzebny nam jest banan, mleko, cukier oraz mąką ziemniaczana. Zmiksowany owoc zalewamy mlekiem, cukrem i pod koniec gotowania, dosypujemy mąkę, która powinna deser zagęścić.

Smak budyniu możemy wzbogacić bakaliami i ulubionymi owocami. Podajemy go na zimno, przyozdobionego bitą śmietaną. Budyń bananowy wystepuje również w formie sproszkowanej, dostępnej do kupienia w każdym sklepie spożywczym. Jednak przygotowując go sami zyskujemy pewność, że nie dodano do niego żadnych sztucznych składników i konserwantów.

Budyń posłuży nam jako samodzielny deser lub dodatek do wypieków. Dodatki możemy dowolnie modyfikować, co uczyni go unikalnym, a dzięki dodaniu naszych ulubionych składników z pewnością zaspokoimy nasze zmysły!

 

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 150 kcal
Białko: 3 g
Węglowodany: 16,9 g
Tłuszcz: 1,7 g

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję