Budyń śmietankowy


Budyń śmietankowy to najprostszy w przygotowaniu budyń. Wystarczy mleko, cukier i mąką ziemniaczana. Prosty przepis pozwala na dowolne dopasowanie dodatków - ozdób cukierniczych lub sosów owocowych, które wspaniale uzupełnią śmietankowy smak deseru. Do budyniu dodać możemy również świeże owoce, dzięki czemu nasz deser zyska troszkę witamin.

Przygotowanie własnego budyniu wbrew pozorom nie jest pracochłonne. Jeśli jednak akurat nie mamy na to ochoty lub poprostu brakuje nam czasu, budyń dostaniemy w każdym sklepie spożywczym.

Budyń możemy spożywać w formie deseru samodzielnie, z ulubionymi dodatkami lub jako dodatek naszych wypieków.

 

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 96 kcal
Białko: 3 g
Węglowodany: 16,9 g
Tłuszcz: 1,7 g

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję