Bulion


Bulion jest odżywczym ekstraktem mięsnym, który szybko rozpuszcza się w ciepłej wodzie. Mamy kilka odmian bulionu m.in. bulion drobiowy, wołowy, drobiowo wołowy i cielęcy. Jest wspaniałym dodatkiem do rosołu, i innych zup takich jak pomidorowa, pieczarkowa. Bulion nadaje wyrazisty smak również różnego rodzaju mięsom i sosom. Po rozpuszczeniu w niewielkiej ilości wody i z dodatkiem oleju jest niezastąpionym składnikiem do pieczeni, wołowiny, cielęciny lub kurczaka. Podkreśla smak i sprawia, że potrawa jest jedyna w swoim rodzaju.

Możemy nabyć go w każdym sklepie spożywczym lub przygotować sami.

 


Wartość odżywcza w 100g bulionu drobiowego:

Wartość energetyczna: 105 kcal
Białko: 7 g
Węglowodany: 4,5 g
Tłuszcz: 6 g

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję