Jogurt owocowy


Jest to produkt wytwarzany na bazie mleka krowiego. Jego konsystencja jest raczej gęsta. Jogurt dzieli się na kilka rodzajów: naturalny, light, waniliowy i z owocami. Jogurt naturalny można dodawać zamiast śmietany do sosów, sałatek, zup i dań wytrawnych. Doskonale komponuje się też ze świeżymi owocami i bakaliami. Jogurty owocowe z kolei będą świetnym uzupełnieniem naszych codziennych deserów.
 


Wartość odżywcza w 100g jogurtu owocowego z 1,5% tłuszczu


Wartość energetyczna: 84 kcal
Białko: 3,9 g
Węglowodany: 13,7 g
Tłuszcz: 1,5 g

 

Wartość odżywcza w 100g jogurtu owocowego z 2,7% tłuszczu

Wartość energetyczna: 99 kcal
Białko: 3,3 g
Węglowodany: 15,3 g
Tłuszcz: 1,5 g


 

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję