Kisiel cytrynowy


Do przygotowania kisielu cytrynowego wystaczy sok z około 3 cytryn, 6 szklanek wody, szklanka cukru i mąka ziemniaczana. Po zmieszaniu wszystkich składników, powinniśmy uzyskać lekko kwaskowy kisiel, który doskonale nadaje się do wypieków oraz jako samodzielny deser. Jest dość jasny, więc można zatopić w nim kawalki owoców lub skórkę kandyzowaną z cytryny lub pomarańczy. Do naszego kisielu warto dodać również owoce (świeże, mrożone lub te z puszki - w zalezności od sezonu). Deser ozdobić można również bitą śmietaną i osłodzić wiórkami czekolady.

 

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 121 kcal
Białko: 0 g
Węglowodany: 30 g
Tłuszcz: 0 g
 

 

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję