Migdały


Jest to rodzaj orzecha, które ma właściwości odżywcze potrzebne naszemu organizmowi. Jest to orzech, który co prawda zawiera dużo tłuszczów, ale za to ma bardzo dużo wapnia, minerałów, białka, błonnika oraz kwasów tłuszczowych. Wpływa to pozytywnie na wzmocnienie naczyń krwionośnych oraz bardzo dobrze chroni przed chorobami układu krwionośnego. Migdały poprawiają również nasz wzrok oraz oddziałują na układ nerwowy, zmniejszając możliwość zachorowania na choroby wieńcowe serca. Migdały posiadają swoje zastosowanie w kuchni m.in. do deserów, ciast i tortów.


Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 572 kcal
Białko: 20 g
Węglowodany: 20,5 g
Tłuszcz: 52 g

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję