Oliwa z oliwek


Oliwa z oliwek - ze względu na swoje naturalne właściwości jest najbardziej cenionym olejem na świecie. Zawiera ona kwas OMEGA-3 (który zapobiega miażdżycy), jest bogata w witaminy A, E, D oraz K. Poprawia kondycję skóry, wzmacnia włosy i paznokcie, zapobiega chorobom układu krwionośnego oraz wspomaga leczenie cukrzycy.

Oliwa lamparte, to najgorsza jakościowo oliwa z oliwek. Jest produkowana z wytłoczyn oliwek i nadaje się wyłącznie do smażenia.

Oliwa z oliwek ma swoje zastosowanie w kosmetyce. Doskonale chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych, poprawia jędrność skóry i wzmacnia włosy. Oliwa ta doskonale komponuje się z sałatkami i surówkami warzywnymi. Używa się jej do większości dań pochodzących z kuchni włoskiej, takich jak pizza, bruschetta czy spaghetti. Można przyprawiać nią zupy przecierane, dodawać do ryb i puree ziemniaczanego. Podkreśli również smak jajecznicy, omletu oraz duszonych i smażonych grzybów.

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję