Paluszki krabowe


Paluszki krabowe - nazwa tego produktu jest nieco myląca, ponieważ nie są to paluszki wyrabiane z mięsa skorupiaków, jakimi są kraby, a rozdrobnionego mięsa ryb morskich takich jak morszczuk lub dorsz. Paluszki te są niewielkich rozmiarów a na ich powierzchni znajduje się charakterystyczna czerwona otoczka.

W sklepach możemy spotkać je marynowane, pakowane w słoiki oraz surowe, które należy poddać dalszej obróbce.


Pomysłami na wykorzystanie surmii są sałatki warzywne, szczególnie z dodatkiem ananasa z puszki, z którym doskonale się komponują. Można je również smażyć, panierowane w bułce oraz serwować z surówką w formie dania obiadowego.


Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 80 kcal
Białko: 9,6 g
Węglowodany: 9,4 g
Tłuszcz: 0,4 g


 

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję