Serek topiony


To serek, który jest produktem pochodnym sera, a w jego skład wchodzą kwasy m.in. mlekowy, winowy oraz cytrynowy. Podczas wyboru sera, warto pamiętać, aby w jego skład wchodziło co najmniej 30% sera podstawowego. Serek topiony występuje w różnych postaciach: w plastrach, kostkach lub trójkącikach. Serek ma bardzo długą datę przydatności do spożycia i można go znaleźć w prawie każdej polskiej lodówce. Jest to tani produkt, może posiadać takie dodatki jak pieprz, cebula, salami, szynka, pieczarkami, papryką lub naturalny śmietankowy. Świetnie smakuje na kanapkach, jest też dodatkiem do zup i sosów serowych.
 

 

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 300 kcal
Białko: 8 g
Węglowodany: 4 g
Tłuszcz: 28 g

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję