Sok z cytryny


Sok z cytryny ma wiele właściwości i zastosowań istotnych dla zdrowia naszego organizmu. Duża zawartość witaminy C ułatwia pozbycie się przeziębienia, gorączki oraz kataru. Doskonale wpływa również na kondycję włosów, skóry i paznokci, którym nadaje zdrowy wygląd i gładkość. Sok z cytryny dodawać można do różnych potraw, np. do ryb i owoców morza oraz do dań kuchni azjatyckiej. Skórkę cytrynową wykorzystać można do doprawiania potraw oraz jako dodatek do wypieków, w postaci surowej lub kandyzowanej.

 

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 88,3 kcal
Białko: 6,8 g
Węglowodany: 12,2 g
Tłuszcz: 0,3 g

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję