Wiórki kokosowe


Jest to produkt wytwarzany z orzecha kokosowego. Wiórki są bogate w białko. Z uwagi na ich stosunkowo wysoką kaloryczność, nie należy zajadać się nimi w nadmiarze. Nie warto jednak przesadnie sugerować się ich kalorycznością, ponieważ zazwyczaj stanowią jedynie dodatek do deseru.

Wiórki kokosowe to produkt używany najczęściej w cukiernictwie i piekarnictwie do produkcji tortów, ciasteczek oraz ciast. Stanowią doskonały składnik wielu słodkich potraw. Kremy, masy oraz wypieki wzbogacone ich dodatkiem zyskują niesamowitego smaku. 

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna: 607 kcal
Tłuszcz: 63,2 g
Białko: 5,4 g
Węglowodany: 26,8 g

 

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję