Aromatyczna łopatka z dzika

(natalina4)

Bardzo mało spotykane mięso na naszych stołach.

gotowe w 2 dni 2 godziny 45 minut

Średnie

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 45 minut Gotowanie: 2 godziny Dodatkowo: 2 dni

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Mięso oczyścić i pokroić na plastry o grubości 5mm.Oprószyć pokruszonymi liśćmi laurowymi,rozbitymi ziarnami ziela angielskiego,jałowcem,mieloną papryką,chili,majerankiem oraz pieprzem.

  2. 2
    Step2Logo

    Obraną i pokrojoną w talarki cebulę oraz posiekany czosnek rozłozyć na mięsie.Polać oliwą z oliwek i miodem.Wstawić do lodówki na 2 dni.Nastepnie z mięsa usunąć cebulę i czosnek,posolić.Usmażyć w brytfance,zalać 250 ml wody i dusić 2 godziny.

Aromatyczna łopatka z dzika
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję