Biała fasola z orzechami włoskimi i natką

(natalina4)

Oryginalne danie z łatwych składników .

gotowe w 4 godziny 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Fasola biała 0.5 kilograma
  • Czosnek 4 ząbki
  • Orzechy włoskie 0.5 szklanki
  • Cebula 1 sztuka
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Tymianek 1 szczypta
  • Olej 2 łyżki
  • Sok z cytryny 1 łyżeczka
  • Sól 2 szczypty
  • Pieprz 1 szczypta

Przygotowanie: 1 godzina 25 minut Gotowanie: 1 godzina 30 minut Dodatkowo: 1 godzina 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na noc. Ugotuj w tej samej wodzie do miękkości, soląc pod koniec gotowania. Odcedź, wywar zachowaj .

  2. 2
    Step2Logo

    Orzechy włoskie posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę i koperek opłucz, otrzep z wody, posiekaj. Czosnek i orzechy dodaj do fasoli, wymieszaj. Dodaj cebulę, koperek i natkę, wlej kilka łyżek wywaru z gotowania fasoli, delikatnie wymieszaj. Wlej olej, posyp tymiankiem, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Fasolę wyłóż na półmisek.

Biała fasola z orzechami włoskimi i natką
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję