Biszkopt z musem jagodowym

(marlena555)

Ciasto biszkoptowe przełożone intensywnym musem jagodowym

gotowe w 1 godzina 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 60 minut Gotowanie: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia i uzyskania gęstej i lśniącej masy. Na końcu delikatnie wsypujemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Studzimy i kroimy pół.

  2. 2
    Step2Logo

    Jagody blendujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i gdy lekko stężeje, dodajemy do musu z jagód. Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wlewamy zblendowane jagody. Całość wykładamy na jeden blat ciasta i przykrywamy drugim. Chłodzimy.

Biszkopt z musem jagodowym
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję