Blok czekoladowy.

Michał Bernacik (mb28) Michał

Blok będzie miał bardziej bogate wnętrze,jeżeli do masy dodasz rodzynki i posiekane orzechy. Herbatniki możesz zastąpić pokruszonymi waflami.

gotowe w 4 godziny 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 10 minut Dodatkowo: 4 godziny

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    W garnuszku zagotować wodę z cukrem,masłem i kakao. Pokruszyć czekoladę i mieszać,by się rozpuściła i połączyła z resztą składników. Odstaw z ognia.

  2. 2
    Step2Logo

    Wsypuj mleko w proszku,ciągle mieszając. Na koniec dodać herbatniki i delikatnie wymieszać. Masę wlać do formy keksowej wyłożonej folią spożywczą. Udekorować rodzynkami i orzechami,wstawić do lodówki na 4 godziny.

Blok czekoladowy.
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję