Bruschetta z pomidorami i bazylią

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Bruschetta z pomidorami i bazylią może służyć jako starter przed większymi daniami, ale może być też ciekawym pomysłem na sycące śniadanie.

gotowe w 15 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Nagrzewamy piekarnik, włączamy funkcję grilla lub grilla elektrycznego. Układamy kromki pieczywa, skrapiamy je oliwą i nacieramy posiekanym wcześniej czosnkiem.

  2. 2
    Step2Logo

    Kroimy pomidory w kostkę i posypujemy bazylią. Doskonale sprawdzi się tu również świeża bazylia. Dodajemy oliwki, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

  3. 3
    Step3Logo

    Kiedy pieczywo stanie się chrupkie i złociste, układamy je na talerzu i przyozdabiamy pomidorami. Smacznego!

Bruschetta z pomidorami i bazylią
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję