Cannelloni z mięsem przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Cannelloni to makaron, wyglądem przypominająca rurki o średnicy około 3 cm. Najczęściej nadziewane są mięsem mielonym, sosem pomidorowym oraz beszamelowym a całość posypywana jest żółtym serem. Nasza propozycja zawiera nadzienie z mięsa wieprzowego, z dodatkiem ziół i warzyw.

gotowe w 45 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minuty

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Mięso podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, oregano i 4 łyżki pokrojonych pomidorów. Smażymy ok. 5 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem.

  2. 2
    Step2Logo

    Cannelloni napełniamy farszem i umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pozostałe pomidory układamy wokół rurek makaronu.

  3. 3
    Step3Logo

    Ser wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wylewamy na cannelloni z pomidorami. Posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 30 minut w nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

Cannelloni z mięsem przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję