Cannelloni ze szpinakiem przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Cannelloni ze szpinakiem to potrawa pochodząca z Włoch, na bazie ciasta makaronowego w postaci rurek oraz szpinaku. Do jej przygotowania będziemy potrzebowali składników typowych dla kuchni śródziemnomorskiej.

gotowe w 45 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy szpinak i dusimy tak długo aż cały nadmiar wody odparuje. W trakcie duszenia szpinak solimy, pieprzymy i przyprawiamy bazylią i oregano.

  2. 2
    Step2Logo

    Szpinak odstawiamy z ognia, dodajemy ser mozarella i delikatnie mieszamy składniki. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy śmietanę. Nadziewamy rurki i układamy.

  3. 3
    Step3Logo

    Przygotowujemy sos pomidorowy, łącząc pomidory z puszki z dodatkiem soli, pieprzu i ziół. Gotujemy przez 5 minut. Następnie zalewamy cannelloni sosem, aby każda rurka makaronu była przykryta.

  4. 4
    Step4Logo

    Zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Podajemy ozdobione listkiem bazylii.

Cannelloni ze szpinakiem przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję