Casarecce z salami i serem Provolone

(pegasuspr)

Pyszne danie na zimne dni.

gotowe w 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Casarecce Barilla 400 gram
  • salami Milanese 200 gram
  • sera Provolone 100 gram
  • świeżych pomidorów 400 gram
  • Cebula 1 sztuka
  • białego wina 20 mililitrów
  • oliwy extra virgin 4 łyżki
  • startego sera Parmigiano Reggiano 50 gram
  • sól do smaku 1 sztuka

Przygotowanie: 25 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Rozgrzać oliwę na patelni, dodać drobno posiekaną cebulę i lekką ją przyrumienić. Dodać salami pokrojone w cienkie paski, mieszać przez kilka minut, a następnie dodać białe wino.

  2. 2
    Step2Logo

    Kiedy wino całkowicie odparuje, dorzucić na patelnię obrane, wypestkowane i pokrojone pomidory. Gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Pokroić w paski ser Provolone i dodać sosu. Zamieszać energicznie całość i zdjąć z ognia.

  3. 3
    Step3Logo

    W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Odsączyć makaron, połączyć z sosem przygotowanym jak wyżej, posypać tartym Parmigiano Reggiano i podawać.

Casarecce z salami i serem Provolone
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję