Chłodnik z buraków na szybko

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Szybka zupa na upalne dni. Najlepiej smakuje, jeśli ugotujemy wcześniej buraki i dodamy kwaśnej śmietany.

gotowe w 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Gotujemy wcześniej buraki i odstawiamy do ostygnięcia.

  2. 2
    Step2Logo

    Kroimy buraki na cząstki i razem z cebulą, śmietaną oraz sokiem z cytryny, wrzucamy do blendera i miksujemy.

  3. 3
    Step3Logo

    Rozlewamy na talerze i miksujemy lód. Dorzucamy do gotowego chłodnika. Jeśli zupa wciąż jest za ciepła, schładzamy ją w lodówce. Smacznego!

Chłodnik z buraków na szybko
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję