Ciasto krówka przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Ciasto krówka jest kaloryczne, jednak niewielu potrafi się mu oprzeć. Zapraszamy do skorzystania z naszego przepisu, który pozwoli Ci zaskoczyć rodzinę i samemu zatracić się w rozkosznym smaku krówki...

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 40 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Mleczko zagęszczone razem z puszką gotujemy w wodzie ok 2,5 godziny. Odstawiamy do wystygnięcia (nie otwieramy nim nie przestygnie - to grozi wybuchem!). Kilka orzechów pozostawiamy do dekoracji, resztę mielimy.

  2. 2
    Step2Logo

    Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz orzechy, delikatnie mieszamy.

  3. 3
    Step3Logo

    Wylewamy ciasto do tortownicy, lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy do suchego patyczka około 40 -50 min. w temperaturze 180ºC, w zależności od piekarnika.

  4. 4
    Step4Logo

    Przygotowujemy krem. Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodajemy po łyżce masy krówkowej, aż do jej wyczerpania. Do polewy roztapiamy margarynę z krówkami.

  5. 5
    Step5Logo

    Gotowy biszkopt,przekrawamy na 3 części, przekładamy kremem krówkowym, polewamy wierzch polewą krówkową i posypujemy orzechami.

Ciasto krówka przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję