Ciasto piankowe z galaretką.

Michał Bernacik (mb28) Michał

Porcję ,,pianki'' podawać z kleksami czekolady(oprócz owoców).

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 40 minut Dodatkowo: 20 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Przygotować biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubijać,stopniowo wsypując cukier. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę miksować. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać,po czym wymieszać z masą jajeczną.

  2. 2
    Step2Logo

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 stopni Celsjusza. Formę o wymiarach 25 na 40 cm wyścielić papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto i piec przez 20 minut. Gotowy ostudzić w formie. Masa: Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 500 ml gotującej się wody. Śmietanę ubić,a następnie połączyć z ostudzonymi,ale jeszcze płynnymi galaretkami. Brzoskwinie wyjąć z syropu,drobno pokroić i wymieszać z masą. Gdy pianka zacznie tężeć,wyłożyć ją na wierzch upieczonego biszkoptu. Włożyć do lodówki i pozostawić ciasto w lodówce,aż stężeje. Po tym ciasto wyciągnąć z lodówki. I zacząć dalej przygotowywać to smakowitą piankę z galaretką.

  3. 3
    Step3Logo

    Jedną galaretkę brzoskwiniową rozpuścić z żelatyną w 500 ml wrzątku. Kiedy zacznie tężeć,wylać ją na wierzch ciasta. Włożyć ciasto do lodówki i pozostawić ciasto w lodówce,aż galaretka brzoskwiniowa stężeje. Następnie ciasto pozostawić na 1 noc w lodówce. Po czym wyciągnąć i pozostawić je w temperaturze pokojowej,aż nabierze temperatury pokojowej. Włożyć ciasto do lodówki i pozostawić ciasto w lodówce,aż do czasu podania. Po czym wyciągnąć z lodówki i podawać. Podawać pokrojone w kawałki. Można ozdobić cząsteczkami owoców. Podawać ciasto w tedy,kiedy zajdzie wam czytelnicy taka potrzeba. Ciasto jest bardzo smaczne,a najsmaczniejsze jest ciasto następnego dnia. Smacznego!

Ciasto piankowe z galaretką.
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję