Dorsz z grilla przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Grillowane ryby to jedne z najsmaczniejszych dań z rusztu, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim grillomaniakom. Dorsz z grilla jest łatwy i szybki w przygotowaniu, można podawać go z grillowanymi warzywami i sałatkami.

gotowe w 1 godzina 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 10 minut Dodatkowo: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Natkę pietruszki dokładnie myjemy, osuszamy i bardzo drobno siekamy. Czosnek obieramy, siekamy, ucieramy z odrobiną soli. Cytrynę obieramy delikatnie ze skórki, dokładnie wykrawając białą część. Obraną skórkę drobno siekamy.

  2. 2
    Step2Logo

    Oliwę mieszamy z natką pietruszki, dodajemy pokrojoną skórkę cytrynową, czosnek, sól i pieprz. Tak powstałą marynatą nacieramy filety z dorsza i odstawiamy je na godzinę w chłodne miejsce.

  3. 3
    Step3Logo

    Dorsza osuszamy z nadmiaru marynaty i pieczemy na rozgrzanym grillu, po 5 minut z każdej ze stron.

  4. 4
    Step4Logo

    Po usmażeniu, skrapiamy rybę sokiem z cytryny. Podajemy z grzankami i sałatką z pomidorów.

Dorsz z grilla przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję