Fasolka po bretońsku przepis

Dodaj ocenę
Ocena 4.5
Oddano 2 głosy. Średnia ocena: 4.5

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Przepis na fasolkę po bretońsku nie jest skomplikowany, wymaga jednak wielogodzinnego namaczania głównego składnika. Fasolka doskonale smakuje ze świeżym, chrupiącym chlebem.

gotowe w 1 dzień 1 godzina 15 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 60 minut Dodatkowo: 24 godziny

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Opłukaną fasolkę zalewamy ciepłą wodą i moczymy przez 24 godziny.

  2. 2
    Step2Logo

    Dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu przez około 45 minut.

  3. 3
    Step3Logo

    Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę i wędlinę. Wrzucamy do ugotowanej fasolki, gotujemy przez kolejne 5 minut. Następnie dodajemy koncentrat lub przecier pomidorowy. Nadal gotujemy.

  4. 4
    Step4Logo

    Na osobnej patelni robimy zasmażkę, czyli rozgrzewamy smalec, dodajemy łyżkę mąki, mieszamy, podsmażamy. Wrzucamy do gotującej się fasolki. Doprawiamy do smaku.

Fasolka po bretońsku przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję