Fasolka szparagowa z orzechami włoskimi

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Doskonałe uzupełnienie obiadu. Fasolka szparagowa z orzechami włoskimi świetnie sprawdzi się w towarzystwie pieczonych filetów z kurczaka.

gotowe w 30 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 15 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Orzechy siekamy, a fasolkę przycinamy, by jej kawałki nie były dłuższe niż 5 cm. W rozgrzanym do 190 stopni piekarniku, układamy blaszkę z orzechami i prażymy przez kilka minut.

  2. 2
    Step2Logo

    Fasolkę gotujemy na parze przez około 10 minut. W rondelku roztapiamy masło.

  3. 3
    Step3Logo

    W misce układamy fasolkę, polewamy masłem. Wyciskamy sok z cytryny, ocieramy skórkę i dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec posypujemy orzechami. Smacznego!

Fasolka szparagowa z orzechami włoskimi
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję