Frittata z warzywami

(fastfood)

Frittata to rodzaj zapiekanki z jajek i sera. W terminologii kulinarnej określa się ją jako "włoską wersję omletu". Ma tę zaletę, że smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc frittata z powodzeniem zastąpi klasyczne kanapki, które zwykle zjadamy na drugie śniadanie.

gotowe w 15 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Warzywa siekamy na małe kawałki, grzyby kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię. Doprawiamy i mieszamy ze szpinakiem, dusimy chwilę, aż woda odparuje.

  2. 2
    Step2Logo

    Do miski wbijamy jajka i dokładnie mieszamy widelcem. Dorzucamy resztę składników, doprawiamy, mieszamy i wlewamy na patelnię. Smażymy przez około 5 minut, pod przykryciem.

  3. 3
    Step3Logo

    Kiedy mieszanina się zetnie, za pomocą talerza przerzucamy ją na drugą stronę. Ponownie smażymy pod przykrywką. Podajemy ciepłe, z dodatkiem sałatki lub zawijamy w papier i bierzemy do pracy! Smacznego!

Frittata z warzywami
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję