Grissini

(italia)

Włoskie przystawki mają nie tylko rozbudzić apetyt ale także nasycić nasze oczy. Grissini doskonale spełniają tą rolę i są gwarancją udanej przygrywki do głównego dania. Chlebowe pałeczki warto przygotować samodzielnie, jednak jeżeli zabraknie nam na to czasu, możemy kupić gotowe w dobrych supermarketach.

gotowe w 1 godzina 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 10 minut Dodatkowo: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Do dużej miski wrzucamy sól i mąkę, mieszamy. Dodajemy drożdży z ciepłą wodą i cukrem. Zagniatamy przez kilka minut i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  2. 2
    Step2Logo

    Kiedy ciasto zwiększy swoją objętość, dzielimy je na części i rozwałkowujemy na długość naszej blachy. kroimy je na cieniutkie plastry i smarujemy oliwą.

  3. 3
    Step3Logo

    Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach przez około 10-15 minut.

  4. 4
    Step4Logo

    Kiedy wystygną, podajemy je owinięte szynką i polane octem balsamicznym. Smacznego!

Grissini
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję