Grzyby marynowane przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Grzyby marynowane to wspaniała przekąska o słodko kwaśnym smaku. Możemy marynować różnego rodzaju grzyby: kurki, opieńki oraz pieczarki.

gotowe w 8 godzin 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 5 minut Dodatkowo: 8 godzin

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    W garnku, na średnim ogniu łączymy czerwony ocet winny, wodę, liście laurowe, cukier, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. 2
    Step2Logo

    Dodajemy oczyszczone grzyby, pokroje na ćwiartki. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 2 minuty.

  3. 3
    Step3Logo

    Studzimy i przekładamy do miski, zostawiamy w lodówce na 8 godzin lub na noc.

  4. 4
    Step4Logo

    Przed podaniem wyjmujemy liście laurowe.

Grzyby marynowane przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję