Gulasz po węgiersku przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Gulasz po węgiersku jest smaczny i dość pikantny. Gulasz wspaniale współgra z ziemniakami gotowanymi i buraczkami, jak również z kaszą lub ryżem, oraz z surówką z kapusty pekińskiej.

gotowe w 1 godzina 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Mięso płuczemy i kroimy na nieduże kawałki. Na oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek roztarty z solą i po chwili mięso. Podsmażamy.

  2. 2
    Step2Logo

    Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kminek; podlewamy trochę wodą i dusimy pod przykryciem ok. 40 min.

  3. 3
    Step3Logo

    W międzyczasie, na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki i paprykę. Dodajemy do mięsa, doprawiamy majerankiem, papryką, solą i pieprzem, zalewamy bulionem.

  4. 4
    Step4Logo

    Dusimy, aż wszystko zmięknie. Na 10 minut przed końcem, dodajemy przecier pomidorowy. Jeśli sos jest za rzadki, możemy zagęścić odrobinę mąką.

Gulasz po węgiersku przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję