Gulasz węgierski przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Gulasz węgierski ma niezwykły smak, wspaniale komponuje się z ziemniakami puree oraz surówkami różnego rodzaju. Przepis na gulasz jest prosty i zajmuje niewiele czasu.

gotowe w 1 godzina 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Cebule obieramy, siekamy, szklimy na rozgrzanym smalcu.

  2. 2
    Step2Logo

    Wkładamy mięso, oprószamy solą, podlewamy odrobiną rosołu, wsypujemy paprykę i dusimy pod przykryciem przez 40 minut, dolewając stopniowo resztę rosołu.

  3. 3
    Step3Logo

    Papryki myjemy, przepołowiamy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę.

  4. 4
    Step4Logo

    Czosnek obieramy, siekamy, mieszamy z solą. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki.

  5. 5
    Step5Logo

    Pomidory razem z papryką i czosnkiem dodajemy do mięsa. Przykrywamy i dusimy jeszcze około 20 minut. Podajemy.

Gulasz węgierski przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję