Gulasz wołowy przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Gulasz to węgierskie danie narodowe, z kolei gulasz wołowy to w Polsce najpopularniejszy sposób na to danie. Najlepiej smakuje z kluskami lub ziemniakami.

gotowe w 2 godziny 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godzina 40 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Mięso wołowe, pomidory oraz czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki siekamy na plasterki.

  2. 2
    Step2Logo

    W dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej cebulę, aby zmiękła – ok. 5 minut.

  3. 3
    Step3Logo

    Dodajemy wołowinę i smażymy przez 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

  4. 4
    Step4Logo

    Dodajemy pieczarki, marchew, paprykę, pomidory, przecier, kostki rosołowe i zioła prowansalskie. Dobrze mieszamy.

  5. 5
    Step5Logo

    Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez co najmniej 90 minut, od czasu do czasu mieszając.

Gulasz wołowy przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję