Gulasz z indyka przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Delikatne, miękkie mięso z indyka nie potrzebuje długiego gotowania dlatego popularną odmianą gulaszu jest właśnie ten z indyka. Danie można podawać z ziemniakami, sałatką, ryżem lub kaszą.

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 20 minut Dodatkowo: 30 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Udziec indyka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.

  2. 2
    Step2Logo

    Na patelni dusimy posiekaną cebulkę, dodajemy mięso. Razem dusimy 10 min.

  3. 3
    Step3Logo

    Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę i pieczarki. Znów dusimy 5 min.

  4. 4
    Step4Logo

    Podlewamy bulionem warzywnym, dodajemy cukinię. Gotujemy i doprawiamy do smaku.

  5. 5
    Step5Logo

    Podajemy posypane natką pietruszki.

Gulasz z indyka przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję