Gulasz z żołądków przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Przepis na gulasz z żołądków jest banalnie łatwy, a jedyną trudnością jest odpowiednie oczyszczenie podrobów.

gotowe w 2 godziny 15 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 2 godziny

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Żołądki myjemy i oczyszczamy. Zalewamy wodą, w ilości zakrywającej całe mięso i stawiamy na ogniu.

  2. 2
    Step2Logo

    Po zagotowaniu zbieramy pianę, wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie i 2 łyżeczki przypraw. Zmniejszamy gaz i gotujemy 2 godziny.

  3. 3
    Step3Logo

    Pod koniec gotowania rozrabiamy śmietanę z odrobiną wody i mąką, siekamy koperek.

  4. 4
    Step4Logo

    Gdy żołądki są już miękkie wlewamy mączno - śmietanową miksturę do mięska, zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Po doprawieniu wyłączamy gaz, wsypujemy koperek i mieszamy. Podajemy.

Gulasz z żołądków przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję