jajecznica smakosza

(filipek)

jajecznica którą uwielbia moja żona, zresztą ja także wiec skusiłem się ją tu umieścić.

gotowe w 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 5 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    NA 1 PORCJE: składniki: 2 jaja typu S, boczek plastry solony wędzony - 4-5 palców, 2 palce schabu domowego gotowanego, 1/3 średniej cebuli, po szczypcie bazylii i oregano - najlepiej z świeżej z ogródka.

  2. 2
    Step2Logo

    boczek kroimy na palce smażymy do wytopienia tłuszczu (panie sobie odsączają panowie nie), skrojoną cebulkę w paski dodajemy podsmażamy całość 1 min na mocnym ogniu, podlewamy woda 3 razy delikatnie podsmażając kolejną minute. dodajemy skrojony schabik, podlewamy wodą mieszamy kilka razy. dodajemy jaja i zioło znowu dolewamy lekko wody, mieszamy do ścięcia i znów podlewamy lekko wodą, tylko mieszamy i wykładamy na talerz.

  3. 3
    Step3Logo

    przygotowanie zajmuje 5 minut + 5 min smarzenie. ja lubie do tego używać keczup pikantny, pumpernikel i pół szklanki coli. kalorie są na pół dnia. smacznego

jajecznica smakosza
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję