Jak zrobić kopytka

(przepisycom)

Dzieci je uwielbiają z cukrem, dorośli ( w tym ja ) z sosem pomidorowym i parmezanem. Najczęściej robię je wtedy, kiedy zostaje mi ziemniaków z obiadu ;)

gotowe w 45 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minuty

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie

  2. 2
    Step2Logo

    Studzimy, przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę. Całość krótko wyrabiamy na gładkie ciasto.

  3. 3
    Step3Logo

    Doprawiamy solą i pieprzem

  4. 4
    Step4Logo

    W dużym garnku gotujemy osoloną wodę

  5. 5
    Step5Logo

    Z ciasta formujemy cienkie wałki, lekko rozpłaszczamy i pod kątem wycinamy kopytka na stolnicy wysypanej mąką

  6. 6
    Step6Logo

    Wrzucamy na wrzątek; gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia i wyjmujemy łyżką cedzakową.

Jak zrobić kopytka
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać komentarz
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję