Kaczka faszerowana przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Przygotowanie kaczki nie jest trudne, trzeba jedynie przeznaczyć więcej czasu na jej upieczenie. Podana z ziemniakami i warzywami, przemieni zwykły obiad, w uroczysty posiłek.

gotowe w 2 godziny

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 1 godzina 40 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Kaczkę patroszymy i myjemy. Cebulę kroimy i rumienimy na tłuszczu. Dodajemy drobno posiekany żołądek, wątróbkę, zieloną pietruszkę, majeranek, sól i pieprz.

  2. 2
    Step2Logo

    Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy, przecieramy przez sito i z dwoma jajkami dodajemy do masy. Dobrze wyrabiamy.

  3. 3
    Step3Logo

    Farszem nadziewamy kaczkę i zaszywamy otwór. Kaczkę solimy i wkładamy do brytfanny. Polewamy roztopionym tłuszczem i odrobiną wody.

  4. 4
    Step4Logo

    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, aż nabierze złotego koloru.

  5. 5
    Step5Logo

    Dekorujemy podsmażonymi jabłkami.

Kaczka faszerowana przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję