Kapusta z grzybami

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Kolejny element świątecznego menu, bez którego nie może się odbyć żadna wigilijna kolacja. Kapusta z grzybami najlepiej smakuje dzień po przygotowaniu, kiedy smaki się "przegryzą"

gotowe w 60 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 50 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Kapustę siekamy i zalewamy wrzącą wodą z kminkiem. Gotujemy przez około 30 minut, mieszając.

  2. 2
    Step2Logo

    Moczymy grzyby, odcedzamy i gotujemy przez kilka minut. Pieczarki obieramy i kroimy.

  3. 3
    Step3Logo

    Siekamy cebulę i wrzucamy na patelnię. Kiedy się zeszkli, dodajemy pieczarki. Po kilku minutach dorzucamy je do kapusty.

  4. 4
    Step4Logo

    Grzyby kroimy na plasterki i wrzucamy do kapusty. Dokładnie mieszamy, podgrzewamy przez kolejne 15 minut dbając, by nie przywierały. Doskonale smakuje z pieczonymi żeberkami, w drugi dzień świąt. Smacznego!

Kapusta z grzybami
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję