Karczochy z grilla

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Grillowanie karczochów i podawanie z masłem, znacznie uatrakcyjnia ich smak. Podajemy je samodzielnie lub z innymi daniami z grilla.

gotowe w 40 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Do garnka z wrzącą wodą wkładamy rozkrojone na pół karczochy i doprawiamy. Siekamy szalotkę i czosnek, dorzucamy połowę. Gotujemy około 30 minut. Następnie odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.

  2. 2
    Step2Logo

    W roztopionym maśle smażymy resztę czosnku i szalotki.

  3. 3
    Step3Logo

    Rozkładamy karczochy na grillu i smarujemy częścią masła. Opiekamy około 10 minut i zjadamy, maczając w reszcie masła. Smacznego!

Karczochy z grilla
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję