Karpatka przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Karpatka to kolejne ciasto z budyniem. Wyśmienite i proste w przygotowaniu, będzie hitem na każdym stole!

gotowe w 1 godzina 40 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 40 minut Gotowanie: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Gotujemy wodę z margaryną. Dodajemy szklankę mąki. Dokładnie mieszamy i studzimy.

  2. 2
    Step2Logo

    Do ostudzonej masy dodajemy 5 całych jaj, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy jedno po drugim w temp. 250ºC, przez okolo 30 minut.

  3. 3
    Step3Logo

    Gotujemy mleko z cukrem. Dodajemy budyń i mąkę. Wszystko razem mieszamy. Studzimy.

  4. 4
    Step4Logo

    Kostkę masła ucieramy i dodajemy ostudzoną masę budyniową. Przekładamy masą upieczone, ostudzone placki i na koniec posypujemy cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce.

Karpatka przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję