Keks mamrmurkowy

(natalina4)

Smaczne ciasto nie tylko na deser.

gotowe w 2 godziny

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

  • Mąka 3 szklanki
  • Cukier waniliowy 1 sztuka
  • Masło 15 dekagramów
  • Jajka 5 sztuk
  • Mleko 1 szklanka
  • Cukier 1 łyżka
  • Kakao 3 łyżki
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Bakalie 100 gram
  • Cukier puder 1 łyżka
  • Sok z pomarańczy 3 łyżki
  • Wrzątek 4 łyżki

Przygotowanie: 60 minut Gotowanie: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbij. Żółtka dodaj do masy, białka ubij. Pianę z białek połącz z ucieraną masą i podziel na pół.

  2. 2
    Step2Logo

    Formę natłuścić, oprósz bułką. Do jednej porcji masy dodaj połowę mąki i proszek do pieczenia, kakao i 1/2 szklanki mleka, do drugiej bakalie, resztę mąki proszku i mleka.

  3. 3
    Step3Logo

    Oba ciasta na przemian wlej do formy. Piecz godzinę w temperaturze 180 stopni C. Z podanych składników zrób lukier i polej nim wystudzony keks.

Keks mamrmurkowy
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję