Klasyczny śledź w oleju

Dodaj ocenę
Ocena 5
Oddano 1 głos. Średnia ocena: 5

(przepisycom)

Klasyczny przepis na jedno z tradycyjnych polskich dań: śledź w oleju

gotowe w 2 dni 2 godziny

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 2 godziny Dodatkowo: 2 dni

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Śledzie płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin. Ponownie płuczemy

  2. 2
    Step2Logo

    Cebulę kroimy w drobną kostkę, a śledzie w romby. Skrapiamy sokiem z cytryny i octem

  3. 3
    Step3Logo

    Do litrowego słoika wlewamy na spód niewielką część oleju, wrzucamy trochę cebuli, układamy warstwę śledzi i zalewamy olejem. Czynność powtarzamy do zapełnienia słoika.

  4. 4
    Step4Logo

    Zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Śledzie są najlepsze 2-3 dni później

Klasyczny śledź w oleju
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję