Kluski szpinakowe

(natalina4)

bardzo smaczny zdrowy posiłek.

gotowe w 1 godzina 25 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 60 minut Gotowanie: 25 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Piersi z kurczaka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość drobna kostkę.nastepnie podsmazyć na tłuszczu .Do mięsa dodać 4 szklanki wody.Marcjewke obrać ,umyć i zetrzeć na tarce do warzyw.Nastepnie dodać do piersi kurczaka na patelnię.Na koniec dodać przyprawę meksykańską .Wszystko dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu 10-20 minut.

  2. 2
    Step2Logo

    Ziemniaki obrać,umyć i ugotować w osolonej wodzie.Potem przecisnąć przez praskę lub ubić za pomocą tłuczka.Nastepnie odstawić,aby przestygły.

  3. 3
    Step3Logo

    Mrozony szpinak wyłozyć na patelnię ,odparować i odstawić do ostygnięcia.Wymieszać z ziemniakami ,mąką,jajkiem,serem,szczyptą soli i gałki muszkatołowej.Zagnieść ciasto i uformować niewiekie kuleczki.Gotować w osolonej wodzie około 2 minut od wypłynięcia.Kluski podawać z sosem i surówką.

Kluski szpinakowe
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję