Kokosowa Panna Cotta

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Pyszna kokosowa Panna Cotta wykonana ze składników preferowanych przez Wegan. Ten orzeźwiający deser z dodatkiem świeżych, sezonowych owoców, idealnie sprawdzi się letnią porą.

gotowe w 2 godziny 10 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 2 godziny 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    W małym naczyniu połączyć ze sobą mleko kokosowe i agar. Gotować na niewielkim ogniu przez ok. 5 min. Następnie dodać cukier kokosowy. Doprowadzić do wrzenia.

  2. 2
    Step2Logo

    Zmniejszyć ogień do minimum. Gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez ok. 8 min (do czasu aż agar się rozpuści).

  3. 3
    Step3Logo

    Zdjąć z ognia i od razu przelać do pojemników. Ostudzić i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.

  4. 4
    Step4Logo

    Truskawki i maliny zmiksować ze sobą. Wyłożyć na talerzyk przygotowany deser. Polać owocowym sosem. Przyozdobić wedle uznania.

Kokosowa Panna Cotta
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję