Kotlety rybne przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Kotlety rybne to nic innego jak ryba panierowana i smażona na oliwie. Przepis na kotlety rybne jest dość prosty a czas przygotowania to tylko 20 minut.

gotowe w 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Bułkę namaczamy w niewielkiej ilości wody. Następnie odsączamy z jej nadmiaru.

  2. 2
    Step2Logo

    Filety rybne wraz z wyciśniętą bułką mielimy w maszynce. Dodajemy 2 łyżki mąki i 5 łyżek bułki tartej (przy rybie mrożonej, która może mieć więcej wody możliwe, że będzie trzeba dodać 2 łyżki więcej) oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu. Mieszamy.

  3. 3
    Step3Logo

    Rozbijamy jajko na talerzu i po uformowaniu kotlecików, obtaczamy je w jajku, a następnie w bułce.

  4. 4
    Step4Logo

    Smażymy na kolor złocisto-miedziany. Podajemy z frytkami i surówkami.

Kotlety rybne przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję