Kotlety z cukinii przepis

(fastfood)

Okres wakacji to czas, w którym w naszych kuchniach często pojawia się cukinia. Panierowane plasterki tego wspaniałego warzywa zaskoczą wszystkich i ubarwią każdy obiad.

gotowe w 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Cukinię kroimy na plastry grubości ok. 1,5-2 cm. Solimy i pieprzymy z obu stron wedle uznania.

  2. 2
    Step2Logo

    Rozbijamy jajka i dodajemy do nich przyprawy: lubczyk, rozmaryn, bazylię, zioła prowansalskie i odrobinę curry.

  3. 3
    Step3Logo

    Plastry cukini maczamy w jajku z przyprawami, następnie obtaczamy w bułce tartej.

  4. 4
    Step4Logo

    Smażymy na złoto przez ok. 3-5 min w zależności od grubości. Sprawdzamy widelcem miękkość.

  5. 5
    Step5Logo

    Podajemy z sosem tzatziki.

Kotlety z cukinii przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję