Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką

(marlena555)

Kruche ciasto połączone z lekką budyniową pianką i malinami.

gotowe w 1 godzina 20 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 60 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Żółtka, masło, cukier puder, mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia zagniatamy na elastyczną masę. Dzielimy w proporcji 2:3. Mniejszą część wkładamy do zamrażalnika, a z większą wylepiamy blachę wyłożoną folią spożywczą. Podpiekamy do zarumienienia około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy.

  2. 2
    Step2Logo

    Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier i cukier wanilinowy i miksujemy do powstania lśniącej masy. Następnie wsypujemy budynie i na końcu powoli wlewamy olej. Całość wykładamy na ostudzone ciasto, gęsto posypujemy malinami, lekko je dociskając. Resztę ciasta ścieramy i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40 minut. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję